12/5/15

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου - 22ος Δρόμος Υγείας



1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου - 22ος Δρόμος Υγείας

Η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, διοργανώνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 23 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του Βόλου. Η διαδρομή θα πηγαίνει προς τις Αλυκές και θα επιστρέφει, ο αγώνας θα αποτελεί δηλαδή φυσική συνέχεια του αγώνα 16,5 χιλιομέτρων που διεξαγόταν μέχρι πέρυσι γι'αυτό και διατηρούμε την αρίθμηση. Παράλληλα θα διεξαχθεί ο Δρόμος Υγείας, για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και τα παιδιά, που θα είναι απόστασης 3 χιλιομέτρων. Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» και μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι συμπολίτες μας οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Επιτυχία ειναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18.00 απόγευμα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ. Εκκίνηση στη παραλία του Βόλου στο ύψος του Πανεπιστημίου-μέσω του ποδηλατόδρομου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο στο Πεδίο του Αρεως-Πευκάκια-Αλυκές-Άγιος Στέφανος και επιστροφή με τερματισμό στη παραλία του Βόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.

Κόστος εγγραφής 5 ευρώ. Εγγραφές γίνονται στο λινκ https://results.chronolog.gr/registration.aspx…

Οι εγγραφές λήγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής, με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες (οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και με κύπελο): Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60- 69 ετών και από 70 ετών και άνω. Ηλικιακές κατηγορίες με λιγότερες από 5 συμμετοχές, θα συγχωνεύονται με την αμέσως επόμενη.

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής και στον τερματισμό.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 4ο χιλιόμετρο, στο 7ο χιλιόμετρο, στο σημείο αναστροφής (10,5ο χιλιόμετρο). και στα ίδια σημεία επιστρέφοντας, θα υπάρχουν νερά. Στο σημείο επιστροφής (10,5ο χιλιόμετρο) θα δοθεί στους δρομείς τζελ, και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς χυμοί και προϊόντα-δώρα των χορηγών.

Υποστήριξη Δρομέων: Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της οπως κάθε χρόνο η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 45 λεπτά, με πέρασμα στο μισό του αγώνα - σημείο αναστροφής (10,5ο χιλιόμετρο) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.

Χιλιομετρική αρίθμηση των διαδρομών θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS:

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι η εξής:https://connect.garmin.com/modern/activity/766373806

Μπορείτε να τη δείτε και από Road σε Satellite πατώντας πάνω στο γράφημα, ενώ επίσης μπορείτε να αλλάξειτε το Over Time σε Over Distance για να δείτε τις υψομετρικές ανά χιλιόμετρο.

Επίσης μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε τη διαδρομή καταγεγραμένη και από δεύτερο gps: https://www.strava.com/activities/299425037

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
ΝΕΡΑ ΔΙΟΣ
Σ.ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.
ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ ALGIDA
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΒΟΛΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
PEUGEOT
ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΛΑΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ASPIRINA ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 160

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΨΑ
ΖΑΓΟΡΙΝ
FARMNET - HIGH5
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ FOOD SERVICE
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΕΦΕΛΗ
ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΣΑΜΙΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΟΤΡΟΥΤΣΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ
Daedalus Air-Video's Production's

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
RunningNews.gr
Τ.R.Τ.
εφημερίδα Ταχυδρόμος
εφημερίδα Θεσσαλία
Sport FM 89.5 Βόλος

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Διαρκώς με δελτία τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα.

---

ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Ώρα εκκίνησης 18.15

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. Στη παραλία του Βόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Για τους ανήλικους απαιτείται η υπογραφή κηδεμόνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS: https://www.strava.com/activities/299849284

Εγγραφές στο λινκ https://results.chronolog.gr/registration.aspx… με επιλογή για τον αγώνα των 3χλμ. Επίσης εγγραφές γίνονται στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δ/νση Αθλητισμού Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως, πρωινές ώρες εργάσιμες ημέρες 2421071770,6994583137 Κώστας Κυριαζής, ή στη σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο Facebook https://www.facebook.com/sdyvolou?ref=hl,, και στο κατάστημα ASPIRINA Δημητριάδος 160, Σπύρος Τρύφωνος τηλ.2421023523,6976219521 .Οι εγγραφές λήγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Οι αθλητές που θα τρέξουν στον αγώνα (Ημιμαραθώνιο & Δρόμο Υγείας) πρέπει να συμπληρώσουν και αυτή την
αίτηση, η οποία για τους ανήλικους πρέπει να υπογραφεί και απο γονέα ή κηδεμόνα . Θα υπάρχουν αιτήσεις και την ημέρα του
αγώνα στη γραμματεία άλλα συνιστούμε να την έχετε ήδη έτοιμη για να γίνει πιο γρήγορα ή διαδικασία.
Κατεβάστε και εκτυπώστε απο εδώ https://drive.google.com/…/0B3Q-DHgbBoXNZi1KMEdOVlp1Y…/view… .

ΔΙΑΜΟΝΗ. Ειδικές τιμές γίνονται από το ξενοδοχείο Νεφέλη, Κουμουνδούρου 10 με Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421030211, με αναφορά ότι πρόκειται για τον αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση των αγώνων με τον Στάθη Καραδημητρίου και τον Βασίλη Παλιά, ενώ θα υπάρξουν και εναέριες λήψεις από την Daedalus Air-Video's Production's, και επίγεια βιντεοσκόπηση. Το υλικό θα αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου και σε sites, ενώ οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων για το υλικό που περιλαμβάνει εικόνες τους.

Υποστήριξη των δρομέων: Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα, η Κοινωνική Συναιτεριστική Επιχείρηση Βόλου (ΕΛΠΙ-ΖΩ), ο Ναυαγοσωστικός Σύλλογος Θεσσαλίας, η ΜΟΤΟΛΕΒ, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της οπως κάθε χρόνο η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο.

Εγκαταστάσεις για τους αθλητές: Πανεπιστήμιο Βόλου. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών γίνεται με δική τους ευθύνη, αν και θα υπάρχει επιτήρηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

Ανανμηνηστικά T-Shirt θα δοθούν τόσο στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στους συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας.

Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

15.00 - 17.15 Παραλαβή αριθμών στον χώρο της εκκίνησης (παραλία Βόλου, Πανεπιστήμιο)
17.45 Ενημέρωση αθλητών
18:00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
18.15 Εκκίνηση Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων
18.25 - 18.50 Τερματισμοί Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων
19.10 - 20.45 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου
20:50 Απονομές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους δυο αγώνες, στο τηλέφωνο 24210 71.770 κ.Κώστας Κυριαζής, και 6976219521 - 2421023523, όπως και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για της ανάγκες διοργάνωσης του αγώνα.

Από την Οργανωτική Επιτροπή